Angen,Mamma till Algot & Ebbe

Angelica Lindholm Forsell. Bor på RHG98 tillsammans med min man och våra söner Algot född 09 och Ebbe född 18. På fritiden är jag spelande forwards tränare i selånger FK⚽

V 22

Kategori: Allmänt

Hellu

ja nu sitter man här hemma å ska snart sätta sig framför tv:n å kika lite..tänkte se hockeyn men orkar fanken inte.
ska nog gå på affären å köpa lite gotta å kika på nå annat ist =)

nu har lillemannen i magen börja grejja rejält..mysigt =)

lite info om veckan jag är i här nedanför..även en magbild.



Info från familjeliv v22

Vecka 22 - 4 jan - 10 jan 2009

Kroppen: Vissa MVC håller ett sk. informtionsmöte för gravida runt den här tidpunkten. En dietist brukar gå igenom vad man bör äta och vad man ska undvika, men man brukar få en broschyr hemskickad redan i början av graviditeten så att man inte äter något skadligt. Arbetsterapeut och sjukgymnast brukar också vara med på mötet och informera om hur man kan lindra besvär från rygg och bäcken. Man kan t.ex få hyra ett stödbälte för att minska bäckenbesvär.

Barnet: Från och med den 22:a veckan kallas det lilla livet "barn" istället för "foster". Runt denna tidpunkt börjar barnet ha en regelbunden rytm med sömn och vaket tillstånd, men kan väckas av moderns rörelser. Barnet dricker och kissar som en del av fostervattnets rening.



info från gravid.se v22


Dina bröst kan eventuellt läcka råmjölk, ditt barns första kost. Montgomerys körtlar på vårtgårdarna, producerar ett fuktigt ämne som skyddar dina bröstvårtor vid amning. Din hudfärg kan förändras och områden med mycket pigment t.ex. vårtgårdar, födelsemärken och fräknar mörknar. Håret kan kännas tjockare och det beror på att du nu inte tappar speciellt mycket hår, vilket annars är det normala. När barnet är fött kommer du att tappa hår som vanligt igen. Kom ihåg att sköta tandhygienen, hormonerna kan påverka ditt tandkött och få det att svullna.

Nu har barnet blivit ungefär 19cm långt mellan huvud och stjärt och väger ca 500g. Barnet har fått en dygnsrytm. Det både sover och är vaket. Antagligen är det som mest livligt när du vilar dig. Svettkörtlar har utvecklats och huden är inte lika genomskinlig. Naglarna är fullt utvecklade och fortsätter att växa. Hjärnan växer mycket snabbt och speciellt den del som ligger mitt i hjärnan - germinal matrix. Dess uppgift är att tillverka hjärnceller fram till att barnet är fött och försvinner sedan. Barnets hjärna fortsätter dock att växa fram till fem års ålder.




bjuder på en magbild som jag precis tog. glömde ta bort blixten, tog bort den sen..men denna bild blev ändå bäst =)




haha kolla in våran mördar katt
han gäspar precis när ja ska knäppa..ser ut som han tänker äta upp mig.


 
han är så gullig..han ligger på en pall brevid elementet och stoppar in tassarna mellan så de blir varmt och sen sover han så =)



ne nu ska ja gå och avnjuta dessa gósaker, jordnötsringar och kanel gifflar =)



Herrå!

Kommentarer

  • Maijsan säger:

    men va sött, snacka om smart, att stoppa in tassarna mellan springorna för att få så mkt värme som möjligt. söt kisse!! magen växer ser ja :D härligt:D ska nog på nordic nu på söndag, de skulle va med på någon cup då! kanske vi ses om du också är där:) kram

    2009-01-05 | 20:25:08
    Bloggadress: http://mmmaijsan.blogg.se/
  • Maijsan säger:

    haha, de låter kanon de! :)

    2009-01-05 | 20:37:36
    Bloggadress: http://mmmaijsan.blogg.se/
  • Rikke säger:

    men se på tusan lilla pojken i magen din gror o gror!

    Nu bakaas de för fulla muggar...



    Dålig på att kommentera... fööörlååååt!

    Nu jävlar!

    O du, håll mig uppdaterad!



    puss okram!

    2009-01-05 | 21:05:46
    Bloggadress: http://rikke84.blogg.se/

Kommentera inlägget här: