Angen,Mamma till Algot & Ebbe

Angelica Lindholm Forsell. Bor på RHG98 tillsammans med min man och våra söner Algot född 09 och Ebbe född 18. På fritiden är jag spelande forwards tränare i selånger FK⚽

Minnen som kommer tillbaka..

Kategori: Allmänt

Om ni bara visste hur många gånger jag kan gå tillbaka till dom dagar då vattnet gick och fram tills att han föddes här i bloggen och läsa allt man skrev och alla kommentarer man fick.

Tänkte även på att man TRYCKER ut bebisen genom hönan sin..herregud..haha..hur fasen går de till egentligen?
En jävla upplevelse var de iaf..helt underbart när han väl kom upp på bröstet den lilla krabaten.
Man studerade honom från topp till tå.
jag kom ihåg att jag knappt vågade ta i honom, och att jag hela tiden påpekade " men gud vad han låter konstigt, ska han verkligen låta såhär", han rosslade så mycke, dom förklarade att det var fostervatten han hade i lungorna så de va därför han lät så..då tänkte jag " jaha..men ta fram den där sugen som man ser att dom har på tv och ta ut de då" haha..
Sen blev det fika för mig och Micke, och brevid oss i en sån där liten "sängvagn" låg vårat mirakel.

29/4-09:
Sen var det dax att förflytta sig till BB (vi blev ju kvar där 3 nätter) klockan var runt 4 på morgonen..Micke fick åka hem då det inte fanns plats för honom att stanna..Jaha..där skulle man ligga, själv med en nyfödd bebis(delade iof rum med en annan mamma och nyfödd, men man vill ju helst ha sin gubbe med sig om ni förstår)..jag kommer ihåg att jag låg vaken EXAKT hela natten med lilleman på bröstet, han var lite kall, så dom sa åt mig att ha honom "hud mot hud" så han skulle få upp värmen lite..jag vågade inte släppa blicken en sekund från honom.
Timmarna gick och klockan slog 8 på morgonen, då började besökstiden för papporna..men eftersom det varit så långa dagar och inge sömn så lät jag Micke sova lite extra, runt 10 kom han..då var det dax för rutinkontroll...så vi gick in och där stod läkaren, han tog Algot och hade honom över skötbordet, satte honom och släppte sedan..(ni som gjort en sån kontroll vet vad jag menar) å herregud vad rädd jag blev..trodde han skulle släppa ner honom i skötbordet..nästan så man bara ville klappa till fanskapet =) haha...
Sen låg vi bara och myste, Micke tog in på hotellet och vi var där mest hela tiden, och fick besök av våra närmsta..jag och Algot fick gå över dit på dagarna, men på nätterna skulle vi vara på BB..men på kvällen då jag och Micke sagt god natt till varandra så kom en sköterska in och frågade " jaha, är detta ditt andra barn elr?"
Nä det är mitt första, så man är lite nybörjre på detta svarade jag, "jaha okey, ojdå, sa sköterskan"
efter en stund kom hon tillbaka och sa " du, ring till din pojkvän och säg att han kan komma över och sova här med er, kommer det någon i natt så kan han ju gå över till hotellet då"
gissa om jag blev glaaaaaad? ÖVERLYCKLIG!!!
Vi drog ihop sängarna så vi kunde ligga och mysa allihopa..och vi turades dom att ha honom på bröstet hud mot hud, eftersom han fortf var lite kall, han vaknade 1 gång varje timme och skrek, och vi som knappt sovit något dom senaste 3-4 dagarna var helt slut..en sköterska kom in (samma gulliga som sa åt mig att ringa in micke) och sa att hon kunde ta med sig honom till personalrummet nån timme så vi fick sova en stund..

30/4-09
När vi vaknade den morgonen låg vi bara i sängen och myste..jag hade inte vart ut elr utanför sjukhuset på nästan en hel vecka..så vi gick ner till stora entrén så jag fick gå ut å ta lite frisk luft...gissa om det var skönt? oja!
sen var det bara mys och kontroller på lilleman (dom kollade temp och andning på honom eftersom vattnet gick 2 dygn innan han kom ut)

1/5-09 och 2/5-09
Sen var det 2 nätter till, men dom bestod av samma grejjer som ovan, förutom att den 2 maj fick vi åka hem..ÄNTLIGEN!!!!! gissa vem som slängde ihop all tvätt i en säck och väntade på att dom skulle komma och säga " nu får ni åka hem" jo JAAAG!
tror jag sprang ut därifrån, ville bara hem och sova och mysa.

Ja ni kära läsare..när man tänker tillbaka på den där tiden så blir man tårögd, det är tamefan det mest magiska och häftigaste jag någonsin gjort/varit med om.
Jag skulle kunna föda nu igen om det inte var så att jag ska spela boll och låta Algot bli lite större innan han får syskon..man förstår vad meningen med livet är när man fött barn iaf..ett litet mirakel som man skapat själv..helt otroligt!


Nu blir det mys!

All kärlek till er♥



Kommentarer

  • Emilia säger:

    hej vad han är söt när han var liten bebis

    ha en bra lördag

    Kram Emilia

    2010-01-16 | 13:19:08
    Bloggadress: http://lillyemilia.blogg.se/
  • Maria säger:

    Så liten och söt han är på kortet! Visst är det lite skrämmande vad fort det går. Vips så är våra bebisar, stora killar :) Varje tid har verkligen sin charm. Nu är Hugo i en period att han pratar verkligen hur mycket som helst. Det låter som att han pratar som jag gör, med skillnaden att jag inte förstår alls vad han menar ;) Men rätt vad det är så blir det rätt. Han pekar och säger vad han pekar på. Häromkvällen pekade han på en stjärna här hemma och säger utan tvekan "närna". Då smälter mammahjärtat totalt.

    Det är så otroligt facinerande att tänka tillbaka på tiden då man väntade på sin lilla skatt och hans ankomst till sina föräldrar och stora främmande världen :) Jag sitter ofta vid datorn och tittar på korten från första tiden med Hugo och önskar ibland att jag kunde spola tillbaka klockan och uppleva samma tid igen. Hur det än är så kommer det aldrig bli riktigt samma sak den dag man förhoppningsvis får en lillebror eller lillasyster till Hugo. Men det kommer ju också att vara unik, på sitt sätt.

    Jag är nog som du. Tänker mycket och längtar tillbaka, samtidigt som jag njuter av stunden som vi är i just nu. Livet som mamma är inte alltid en dans på rosor, men i det stora och hela helt underbart och jag vill inget hellre än att vara där jag är, just nu!

    Jag önskar dig all lycka till med fotbollen och att Algot och ni får ett underbart 2010.

    Jag och Hugo ska försöka hinna komma på ligan på måndag, då ni möter Sund. Hoppas vi ses då :)

    Kram på dig!

    2010-01-16 | 20:07:04
    Bloggadress: http://misan80.blogg.se/

Kommentera inlägget här: